Maunulan ampumarata

Maunulan liikuntahalli
Maunulanmäki 3-5, Helsinki

Liikuntahallissa on ampumarata, Jossa vuorolistan mukaisesti ammutaan

  • ilma-aseilla 10 m matkalta
  • ruutiaseilla 25 m ja 50 m matkoillta (vain .22 cal) ja
  • jousiaseilla

 

Kuvassa liikuntahallin pääsisäänkäynti, josta pääsee hissillä Maunulanmäen alla oleviin liikuntahallin tiloihin.

RATAVUOROT

Maunulan käyttövuorot 1.11.2023-.pdf (147 kB)
Maunulan radan käyttövuorot 1.11.2023 - 30.3.2024

Lisätiedot vuorojen muista kuin koronapoikkeuksista ovat tämän linkin takana

Harjoittelu Maunulan liikuntahallin ampumaradalla

Helsingin kaupungin avustuskäytännöt muuttuivat muutama vuosi sitten ja Maunulan liikuntahallin ampumaradan maksuton käyttö päättyi. Syyskuusta 2016 alkaen Maunulan käyttäjien on pitänyt lunastaa vuosittain kausikortti, joka voimassa syyskuun alusta, jolloin jolloin halli avataan, seuraavan vuoden kevääseen/alkukesään, jolloin halli suljetaan kesätauon ajaksi.

Radalle pääsemiseksi tarvitset myös voimassa olevan kausikortin. Henkilökohtainen kortti oikeuttaa käyttämään Maunulan ampumarataa radan käyttäjäseuroille varatuilla vuoroilla. Maunulan ampumarataa käyttävät jatkossakin Poliisien Ampumaseura, Helsingin Varuskunnan Ampujat, Suomen Metsästysyhdistys ja jousiammuntaseura Artemis.

Kortti ei oikeuta käyttämään muita kaupungin liikuntapaikkoja vaan se on tarkoitettu Maunulan ampumaradalle.

Seuran yhteyshenkilönä kausikortin lunastamiseen liittyvissä asioissa toimii jäsensihteeri (jasensihteeri@hvary.fi), rataan liittyvissä kysymyksissä auttaa pistoolijaos (pistooli@hvary.fi).

Kausikortin hinnat

Kausikortin hinnat talvikaudelle 2021-22 (elokuu-kesäkuu) ovat:

• alle 20-vuotiaat: 44 €
• yli 63-vuotiaat: 44 €
• aikuiset: 88 €

Lisäksi asiakaskortin hinta on 4 €. Kortti pitää hankkia vain kerran eli jos hankit sen viime vuonna, niin samalle kortille ladataan uusi kausi. Nykyisin siis kausikortti käsittää 365vrk ammunta-aikaa. 

Valitettavasti kortin myynnissä ei tunneta muita erityisryhmiä eli esim. opiskelija-alennusta ei tunneta. Maksamiseen käy myös liikuntasetelit.

Kausikortin lunastaminen

Kausikortti ostetaan Helsingin Liikuntaviraston myyntipisteestä Pirkkolan Uimahallin pääkassalta. Aiemmasta poiketen kausikorttien myynti Kisahallissa on loppunut. Kausikortteja myydään vain Maunulan käyttäjäseurojen jäsenille. Seuran tulee ilmoittaa jäsentiedot kaupungille. HVA ei aio ilmoittaa kaikkia jäsentietoja Helsingin kaupungin maksukorttijärjestelmään. Ilmoitamme järjestelmään vain niiden henkilöiden tiedot (nimi, osoite, puhelinnumero), jotka haluavat lunastaa kausikortin.

Jäsenenä pääset katsomaan ilmoitettujen listaa tästä linkistä.

Jos sinulla ei ole vielä oikeutta kausikorttiin ja haluat lunastaa sen, toimi näin:

• Lähetä sähköpostia jäsensihteerille.
• Kun saat vahvistuksen osto-oikeudestasi, käy lunastamassa kausikortti Pirkkolasta.

Parhain terveisin
Hallitus

MUITA OHJEITA

Maunulassa talven aikana ammutut ja verkko palveluun merkityt tulokset otetaan huomioon harjoituksien yhteistuloksia laskettaessa.

HVA –laatikossa on ilma-asetauluja jäsenten käyttöön. Lukkoon sopii Santahaminan 25m pistooliradan ja 50m pienoiskivääriradan avain. Maunulasta löytyy myös Hesapoolin ja HVA:n täyttöpullot ilma-aseisiin sekä HVA:n täyttöpullo hiilidioksidiaseille. Jäsenten käytössä on myös 5-laukeava ilmapistooli ja taululaite ilmaolympia-ammuntaan. Ruutiaseammuntaa varten Maunulan tauluvarastossa on HVA:n jäsenille tauluja. Maaliskuussa Maunulan vuorojen painotus muuttuu ruutiaseammuntaa suosivaksi. Loppukevään vuorolista ilmestyy ilmoitustaululle ja Hesapoolin sivuille.

Koska radalla on ampujia useista seuroista, aiheutuu siitä tiettyä toimintojen yhteensovittamista, joten ottakaamme huomioon toiset ampujat, seuratoimitsijat ja kaupungin toimihenkilöt käyttäytymällä asiallisesti. Radalla voi käydä ampumassa myös kausikortilla kera lisenssin.