HVA Practical

Lisätietoa lajista Suomen Ampumaurheiluliiton kotisivuilta

Kansainvälinen kattojärjestö

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Practical-ammunta, joka tunnetaan yleismaailmallisesti myös IPSC nimellä, on HVA:n lajeista uusin ja nopeimmin kasvava. Laji on toiminnallinen ja siinä mitataan tarkkuuden lisäksi myös nopeutta ts. lajiin kuuluu liike. Sen vuoksi lajissa painottuu turvallisuusmääräysten tiukka noudattaminen. Käytännössä lajin harrastaminen edellyttää Practical-peruskurssin suorittamista, entiseltä nimeltään Turvallisen Ampujan kurssi. Kurssi sisältää kaksi teorialuentoa, kirjallisen kokeen, käytännön ampumaharjoituksia sekä ampumakokeen. HVA:n Practical-jaosto järjestää vuosittain kaksi peruskurssia, keväällä ja syksyllä. Lisätietoa kursseista löytyy täältä.

Lajia harrastetaan pistoolilla, pistoolikarbiinilla (PCC = Pistol Caliber Carbine), pienoiskiväärillä (.22LR), kiväärillä ja haulikolla.

Lajia harrastetaan seurassamme Santahaminan ulkoradoilla kaikkina vuodenaikoina ratavarausten puitteissa sekä talvikaudella lisäksi erikseen vuokratulla sisäradalla Helsingissä tai Espoossa. Harjoitustilaisuudet pyritään järjestämään ohjattuina, jos osallistujia on riittävästi. Harjoituksiin on liitetty tuomaritoiminta, ajanotto sekä tulosten laskeminen.

Jaosto järjestää omia kuukausikisoja ja jäsenet osallistuvat aktiivisesti myös muiden seurojen järjestämiin kilpailuihin, sekä kilpailijoina, että toimitsijoina. Practical-kilpailuja järjestetään Suomessa kymmeniä vuodessa. Kilpailuja on eri tasoisia, pienistä seuratason tapahtumista aina monipäiväisiin SM kilpailuihin asti. Lähtökohtaisesti kilpailuihin voi osallistua kuka vaan peruskurssin suorittanut kilpailulisenssin/vakuutuksen hankkinut harrastaja.

Toimintaan pääset mukaan ottamalla rohkeasti yhteyttä meihin.
practical@hvary.fi tai practicalkoulutus@hvary.fi

Lisätietoa Practical-kursseista löytyy täältä