HVA Practical

Lisätietoa lajista IPSC Finland kotisivuilta

Toiminta-ampujien tapahtumakalenteri

Kansainvälinen kattojärjestö

Hyvä kotimainen ballistiikkaohjelma

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
ase1_modified.pdf (117 kB)
Koneella täytettävä hankkimislupalomake
SG Cartridge Carry Compliant and Non-compliant Examples.pdf (696 kB)
Haulikonpatruunoiden sallitut kantotavat kuvina
Haulikon buckshot koot.pdf (7 kB)
Haulikkopatruunan nopeudet.pdf (10 kB)

Practical-ammunta, joka tunnetaan yleismaailmallisesti myös IPSC nimellä, on HVA:n lajeista uusin ja nopeimmin kasvava. Laji on toiminnallinen ja siinä mitataan tarkkuuden lisäksi myös nopeutta ts. lajiin kuuluu liike. Sen vuoksi lajissa painottuu turvallisuusmääräysten tiukka noudattaminen. Käytännössä lajin harrastaminen edellyttää erityistä turvallisen ampujan tutkintoa, minkä vuoksi jaosto järjestää vuosittain kaksi tutkintoon tähtäävää kurssia teoria- ja harjoittelujaksoineen sekä ampumakoetilaisuuksineen.

Lajia harrastetaan pistooleilla (minimikaliberi 9mm),  puoliautomaattikivääreillä (minimikaliberi .223Rem) ja pumppu- tai puoliautomaattihaulikoilla.

Lajia harrastetaan seurassamme Santahaminan ulkoradoilla kaikkina vuodenaikoina ratavarausten puitteissa sekä talvikaudella lisäksi Helsinginkadun Urheilutalolla. Harjoitustilaisuudet pyritään järjestämään ohjattuina, jos osallistujia on riittävästi. Harjoituksiin on liitetty tuomaritoiminta, ajanotto sekä tulosten laskeminen.

Jaosto järjestää omia viikkokisoja (pistooli, kivääri, haulikko), joihin myös muiden seurojen jäsenillä on mahdollisuus osallistua. Lisäksi järjestetään muiden seurojen kanssa yhteisiä kisatapahtumia, mm.Stadi Cup sekä osallistutaan muiden seurojen järjestämiin kilpailuihin, sekä kilpailijoina, että toimitsijoina.

Toimintaan pääset mukaan ottamalla rohkeasti yhteyttä meihin.
practical@hvary.fi tai practicalkoulutus@hvary.fi