Koulutus

Practical-ammuntaharrastukseen pääset mukaan seurojen kautta. Seurat järjestävät peruskoulutusta, peruskurssin ja luovat harjoittelumahdollisuudet. Kilpailuissa voidaan punnita taitoja ja tavata muita harrastajia. Kilpailuissa tuomarit vastaavat jokainen oman stagensa vetämisestä ratamestarin johdolla, puitteet luo kilpailunjohtaja.

Mukana oleminen ei vaadi ehdotonta sitoutumista ja vaikka kilpailuihin osallistuminen ei olekaan välttämätön edellytys lajin harrastamiselle, seura pyrkii tukemaan ja kannustamaan myös kurssin suorittaneita aloittelijoita lähtemään mukaan kisoihin. Kilpailla voi tasosta riippumatta hyvin matalalla kynnyksellä, kunhan turvallisuusasiat on ensin opittu peruskurssilla. Jos haluat lajista enemmän, voit toimia tuomarina, kurssien vetäjänä, kilpailun johtajana tai huippu-urheilijana, mikä vain sopii parhaiten.

Oman kaluston puute ei ole myöskään este harrastuksen aloittamiselle. HVA tarjoaakin nykyisin kurssilaisten käyttöön 9mm CZ Shadow pistoolit ja rigit (vyöt, kotelot, lipastaskut). Kurssilaiset maksavat vain käyttämänsä patruunat. Seuran kalustoa järjestyy jäsenten käyttöön myös seuran harjoituksiin kurssin suorittamisen jälkeen. Seuran kaluston käyttö tapahtuu ampuma-aselain valvotun käytön perusteella.

Koska practical on vaativa laji, olisi kurssille osallistujien hyvä hallita ammunnan perusasiat jo ennalta.

Tarjoamme laadukasta opetusta peruskursseillamme, joita järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Kurssiin kuuluu teoriaosuus, teoriakoe, asekäsittely- ja ampumaharjoituksia sekä lopuksi on läpäistävä ampumakoe. Tarvittavan harjoituksen määrä riippuu kurssilaisen lähtötasosta. Ampumakokeen läpäisyä saa yrittää kolme kertaa.

Kurssin läpäistyäsi pääset mukaan kilpailutoimintaan ja normaaleihin harjoituksiin. Järjestämme myös ns. teematreenejä joissa hiotaan aseenkäsittelyn ja ampumataidon eri osa-alueita.

Ota rohkeasti yhteyttä ja ilmoittaudu seuraavalle kurssille!