Koulutus

Practical-ammuntaharrastukseen pääset mukaan seurojen kautta. Seurat järjestävät peruskoulutusta, peruskurssin ja luovat harjoittelumahdollisuudet. Kilpailuissa voidaan punnita taitoja ja tavata muita harrastajia. Kilpailuissa tuomarit vastaavat jokainen oman stagensa vetämisestä ratamestarin johdolla, puitteet luo kilpailunjohtaja.

Mukana oleminen ei vaadi ehdotonta sitoutumista, vähintään kerran vuodessa pitää osallistua seuranmestaruustasoisiin kilpailuihin tai seuran kuukausikilpailuihin. Jos haluat lajista enemmän, voit toimia tuomarina, kurssien vetäjänä, kilpailun johtajana tai huippu-urheilijana, mikä vain sopii parhaiten.

Nykyiset aselait ja niiden kahden vuoden harrastusvaatimus ennen oman aseen saamista, ovat vaikeuttaneet uusien harrastajien kalustohankintaa varsinkin pistooleiden osalta. Seurat ovat joutuneet uuden tilanteen eteen ja hakemaan ratkaisuja asiaan.

HVA Practical tarjoaakin nykyisin kurssilaisten käyttöön 9mm CZ Shadow pistoolit ja rigit (vyöt, kotelot, lipastaskut). Kurssilaiset maksavat vain käyttämänsä patruunat. Omaa asetta ei siis välttämättä tarvita.

Koska practical on vaativa laji, olisi kurssille osallistujien hyvä hallita ammunnan perusasiat jo ennalta. Ehdoton vaatimus se ei tosin ole.

Tarjoamme laadukasta opetusta peruskursseillamme, joita järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Kurssiin kuuluu teoriaosuus ja teoriakoe sekä aseenkäsittelyn perusteet. Sen jälkeen muutaman viikon kuluessa tehdään asekäsittely- ja ampumaharjoituksia sekä lopuksi on läpäistävä ampumakoe. Tarvittavan harjoituksen määrä riippuu kurssilaisen lähtötasosta. Ampumakokeen läpäisyä saa yrittää useita kertoja.

Kurssin läpäistyäsi pääset mukaan kilpailutoimintaan ja normaaleihin harjoituksiin. Järjestämme myös ns. teematreenejä joissa hiotaan aseenkäsittelyn ja ampumataidon eri osa-alueita.

Ota rohkeasti yhteyttä ja ilmoittaudu seuraavalle kurssille!

 


 

Get Flash to see this player.