Puheenjohtajan tervehdys

Hyvät seuramme jäsenet!

Kaksi kautta eli neljä vuotta yhdistyksen puheenjohtajana on täynnä ja viides vuosi lähtee liikkeelle. Yhteistoimintaa erityisesti Kaartin Jääkärirykmentin kanssa pyrin tiivistämään tulevana vuonna. Haasteena tulee olemaan Santahaminan 50m radan toiminnan jatkaminen uuden ympäristöluvan mukaisesti.

Huomattavan osan työpanoksesta on vienyt perusrutiinien pyörittäminen, mutta mielestäni olemme joiltakin osin jopa onnistuneet kehittämään seuramme toimintaa. Tästä annan suuret kiitokset hallituksen jäsenille, seuran toimihenkilöille ja projektien vetäjille.

Kulunut vuosi 2015 oli seuramme 86. toimintavuosi. Vaikka seuramme jäsenten osallistuminen kilpailuihin hieman laski vuoden aikana, ampujamme ovat me­nes­tyneet myös päättyneenä vuonna niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin kilpailuissa. Onnittelen kaikkia mita­listeja!

Seuran vuoden 2015 ampujaksi valittiin Mikael Kaislaranta.

Practical -jaoston toiminta on ollut kuluneena vuonna aktiivisempaa, vaikka sitä ovat vieläkin häirinneet ratojen kunnostustöistä aiheutuneet rajoitukset ratavuoroissa. Valitettavaa on, että tilastot näyttävät kiväärijaoston ja pistoolijaoston osalta laskua erityisesti harjoittelukerroissa mutta myös kilpailuihin osallistumisessa.

Maunulan liikuntahallissa jatkuivat edelleen säännölliset harjoitusvuorot pooliseurojen HVA-PAS-SMY kanssa. Practical-jaostolla on ollut käytössään yksi harjoitusvuoro joka viikko Helsingin Urheilutalon 50m radalla.

Santahaminan ampumaratojen parantamistyöt käynnistyivät huhtikuussa 2014 ja tullevat jatkumaan vuoden 2017 puolelle saakka. Uusi pistoolirata tulee keskusampumaradan yhteyteen ja sen pitäisi olla ampujiemme käytössä vuoden 2017 aikana. Kuluvan vuoden toimimme vielä nykyisellä pistooliradalla. Asekäsittelyrata 1:n valmistui vuoden 2014 aikana ja kivääriratojen perusparantaminen käynnistyi syksyllä 2014 ja maansiirtotyöt valmistuivat vuoden 2015 aikana. Ampumakatosten rakennustyöt, jotka alkanevat kesällä 2016, tulevat vähentämään meiltä harjoitusvuoroja, mutta olkaamme kärsivällisiä ja toivokaamme, että uudistuneet radat palvelevat meitä tulevaisuudessa nykyistä paremmin.

Pyrimme kehittämään yhteistoimintaa Kaartin Jääkärirykmentin ja pääkaupunkiseudulla toimivien ampumaseurojen kanssa ja siten edesauttamaan ammunnan harrastamismahdollisuuksien kehittämistä Helsingin alueella osallistumalla eri toimijoiden kanssa ammuntaharrastusta edistäviin toimen­piteisiin. Tavoitteena on kuluvan vuoden aikana uusia yhteistoimintasopimus Kaartin Jääkärirykmentin kanssa.

Pistoolijaosto järjesti Santahaminassa syyskuun alussa 2015 SAL:n Etelä-Suomen Alueen Mestaruuskilpailut 25 metrin pistoolilajeissa jo toisena vuonna peräkkäin. Yhteistyökumppanina oli Poliisien Ampumaseura, jota kiitän erityisesti kilpailujen tulospalvelun erinomaisesta hoitamisesta. Kilpailujen järjestelyt onnistuivat saadun palautteen perusteella hyvin. Kiitän kaikkia talkootoimintaan osallistuneita heidän panoksestaan kilpailujen järjestelyissä.

Kiitän kaikkia yhteistyötahoja ja seuran aktiiveja kuluneesta vuodesta ja toivon, että voimme jatkaa tehokasta yhteistyötä myös kuluvana vuonna. Samalla toivotan ampujillemme menestyksekästä ja turvallista ampumavuotta 2016. Toi­mi­kaam­me esimerkillisesti turvataksemme lajimme harrastusmahdollisuudet myös tulevaisuudessa.

Tammisalossa 24.3.2016

Puheenjohtaja
Pekka Partonen